Mi Tresor 21

Mi Tresor 21. (mijn juweel 21)

Hussel “Mi Tresor” door elkaar en je krijgt trisomie, trisomie 21, wat staat voor chromosoom nr 21 in drievoud, wat het Syndroom van Down tot gevolg heeft. 

“eh… je houdt 1 r over, dus het klopt niet” hoor ik u denken. u hebt volkomen gelijk, maar omdat mensen met het Syndroom van Down 1 extra chromosoom hebben, dacht ik dat ik best een extra R mocht gebruiken.

 

Een stel mooie meiden en 1 knappe jongeman verschenen in mijn studio te Delft. Niet allemaal te gelijk maar in een aantal dagen hebben wij de foto’s gemaakt.

Samen met een visagist en haarstylist zijn wij aan de slag gegaan. Welke stoffen cq kleding past het best bij welk model en zo zijn wij bij het uiteindelijke beeld gekomen.

Het was een groot feest in de studio maar zeker ook complete ernst. Er mocht niet gelachen worden op de foto. Deze mensen willen serieus deelnemen aan de maatschappij.

Even niet de stempel “lief, knuffelig, grappig of aaaaaaaah” krijgen. Nee, staan voor wie je bent en wat je wél kunt. Dat is wat ik wilde uitdragen met deze serie.

Serieus met een knipoog naar de oude meesters, dat is aardig gelukt.

 

Zij en ik zijn erg blij met het resultaat, juwelen heb ik mogen vastleggen.

 

Mocht u nu ook zo’n portret willen laten maken dan is dit uiteraard mogelijk.